Hovedpine

90-99% af den danske befolkning har på et tidspunkt oplevet hovedpine. De mest kendte former for hovedpine er spændingshovedpine og migræne. Hovedpine og migræneanfald er årsag til omkring 20% af danskernes sygefravær. Vi behandler hovedpine i Aalborg!

Lider man af voldsomme hovedpineanfald, kan dette være meget invaliderende i forbindelse med arbejde og hverdagsaktiviteter. Der kan være mange årsager til hovedpine, og 100.000 danskere lider af hovedpine, som skyldes et overforbrug af hovedpinepiller. Lider man af hovedpine mere end hver anden dag hele året igennem, tilhører man kategorien af kroniske hovedpinepatienter.

Diagnose og behandling

Der findes forskellige former for hovedpine, som hver især kræver forskellige behandlinger. Der er derfor også vigtigt, at der stilles en korrekt diagnose.

Hos Vejgaard Smerte- og Hovedpineklinik får du diagnosticering af en fysioterapeut, der er specialiseret i udredning, diagnosticering og behandling af muskuloskeletale problemer.

Spændingshovedpine

En af de hyppigste former for hovedpine er spændingshovedpine. Denne form for hovedpine forårsages ofte af låsninger eller spændinger i nakke og ryg. Symptomerne forværres oftest i løbet af dagen, og er værst om eftermiddagen/aftenen.

Hyppige årsager til spændingshovedpine inkluderer:
– dårlige arbejdsstillinger
– stillesiddende arbejde
– forkert kropsholdning

Spændingshovedpine vs. Migræne

Spændingshovedpine kan ramme begge sider af hovedet. Oplever man voldsomme smerteanfald som primært rammer den ene side af hovedet, kan der være tale om migræne. Selvom en hovedpine kan være meget smertefuld, er der ikke nødvendigvis tale om migræne.

Migræneramte personer oplever ofte overfølsomhed overfor lys og lyde samt kvalme eller opkastfornemmelser. I modsætning til en almindelig spændingshovedpine, så forværres migræne ved bevægelse og fysisk aktivitet. Ved migræne kan anfaldene vare fra få timer til flere dage. Migræne er så invaliderende, at mange ikke er i stand til arbejde eller udføre dagligdagens gøremål. Spændingshovedpine er ofte forstadiet til migræne.

En frustrerende usynlig smertetilstand

Hovedpine og migræne er ”usynlige lidelser”, og det kan derfor være svært for omgivelserne at forstå omfanget af smerterne. En af hovedpinepatienters største frustrationer, er at de ikke kan få en forklaring på problemet og en konkret diagnose.

Mange kroniske smertepatienter har også oplevet, at læger og behandlere har sagt, at de ikke kan gøre mere for patienten, og personen er derfor nødt til at leve med tilstanden. Derfor lindrer mange også smerterne med medicin.

Få en forklaring, diagnose og behandlingsplan

Hos Vejgaard Smerte- og Hovedpineklinik tager vi tid til den enkelte patient, og sørger for at du altid går fra klinikken med en diagnose, forklaring på dit problem, prognose, og behandlingsplan.