Hvad er muskuloskeletal fysioterapi?

Ortopædisk Manuel Fysioterapi er et specialiseret område indenfor fysioterapi, til behandling af neuro-muskuloskeletale tilstande, baseret på klinisk ræsonnering, ved anvendelse af stærkt specifikke behandlingsmetoder, herunder manuelle teknikker og terapeutiske øvelser. Ortopædisk manuel fysisk terapi omfatter også og er drevet af tilgængelige videnskabelig forskning og den biopsykosociale ramme for hver enkelt patient.

Hvad er der galt?

Den muskuloskeletale fysioterapeut udfører en specialiseret undersøgelse der har til hensigt at finde årsagen til dit problem. Denne undersøgelse indeholder en uddybende samtale samt specifik undersøgelse af dine led, muskler og nerver. Fundene fra samtalen og undersøgelsen af dine led, muskler og nerver vil kulminere i en diagnose samt en behandlingsplan. Du vil blive informeret omkring hele undersøgelsen, så du opnår en god forståelse af dit problem samt hvordan det skal håndteres. Såfremt den muskuloskeletale fysioterapeut vurderer at der kan være andre årsager til dine symptomer og som kræver andre undersøgelser, vil egen læge blive underrettet således der kan tages stilling til din videre udredning.

Hvor lang tid vil det vare?

På baggrund af undersøgelsen vil den muskuloskeletale fysioterapeut lave en vurdering af hvor lang tid der vil gå før du opnår bedring samt fuld funktion. Dette indebære også hvad du kan forvente i og af processen til at nå dit/dine mål samt hvad du kan forvente af de behandlingstiltag som igangsættes.

Hvad kan en muskuloskeletal fysioterapeut gøre?

En muskuloskeletal fysioterapeut er specialiseret i diagnosticering og behandling af lidelser/tilstande knyttet til kroppens led muskler og nerver: Specielle metoder til at forbedre leddenes funktion. Dette kaldes mobilisering eller manipulation. Aktivering eller afspænding af muskler som ikke fungerer efter hensigten. Behandling af nerver som er klemt eller er irriteret. Tilrettelæggelse af genoptræning efter sygdom eller overbelastning. Information og vejledning. Hjælp til selvhjælp I processen til at opnå et godt resultat, er det essentielt at du får nogle redskaber, således du opnår egenkontrol. Disse redskaber kan være: Information og vejledning om hvad smerter betyder og hvordan du bør forholde dig dem. Hvordan du kan modificere belastninger som vedligeholder dine symptomer. Hvordan du kan optimere og øge dine muskler og leds kapacitet til at håndtere bevægelse og belastning.

Kontakt os i dag

Ring til os
33 60 25 05

Send en e-mail til os
mail@smerteoghovedpine.dk

Ring til os
33 60 25 05

Send en e-mail til os
mail@smerteoghovedpine.dk